Specialisten in anodiseren

sinds 1972

Anodisatie van aluminium profielen

Bij Malve zijn we al sinds 1972 gespecialiseerd in anodisatie van aluminiumprofielen. Dat maakt dat we vandaag over heel wat kennis en ervaring beschikken. Wij leveren hoogwaardige producten af en staan dicht bij onze klanten in onze communicatie.

Oxidelaag beschermt aluminium tegen corrosie

Bij anodisatie – een elektrochemisch proces  – vormen we versneld een oxidelaag op het aluminium. Dat doen we door de aluminiumprofielen in opeenvolgende baden onder te dompelen. Zo ontstaat een geoxideerde laag in het aluminium zelf. Het krijgt op die manier een mooi, mat uitzicht. In onze dompelbaden kunnen we de aluminiumprofielen ook een bepaalde kleur – van brons tot zwart – meegeven.

Anodisatie biedt tal van voordelen voor het aluminium:

Voor extra lange en extra zware profielen

Dankzij onze hoogtechnologische uitrusting kunnen we extra lange – tot 16,4 m – en extra zware profielen – tot 2.000 kg – bewerken. Daarin zijn we uniek in België.

Elektrolytisch kleuren van aluminium

Malve maakt gebruik van het electrolytisch inkleurprocede, waarbij er metaalverbindingen zoals tin uit een tin sulfaat oplossing neerslaan in de porie van de anodisatie laag.  Dit geeft de kleuren licht brons tot zwart naar gelang de kleurtijd.  Voordeel van dit procede is dat het zeer lichtechte kleuren oplevert en zeer goed bestemd is tegen UV licht.

Kleuren en codering

Malve maakt gebruik van het electrolytisch inkleurprocede, waarbij er metaalverbindingen zoals tin uit een tin sulfaat oplossing neerslaan in de porie van de anodisatie laag.  Dit geeft de kleuren licht brons tot zwart naar gelang de kleurtijd.  Voordeel van dit procede is dat het zeer lichtechte kleuren oplevert en zeer goed bestemd is tegen UV licht. Malve werkt hiervoor met kleurcodes C 31 – 32 – 33 – 34 – 35.

VB0

N.B.

C01

Naturel

C31

Light bronze

C32

Middle light bronze

C33

Middle bronze

C34

Dark bronze

C35

Black

Voorbehandeling

VB0 = Niet gebeitst = blinkende tint – VB6 = Gebeitst = matte tint

Laagdikten

A5 5 micron – A10 10 micron – A15 15 micron – A20 20 micron – A25 25 micron –

Qualanod kwaliteitslabel sinds 2004.

Servicegerichte extra bewerkingen van het geanodiseerde aluminium

Naast het klassieke anodiseren bewerken we het aluminium ook naar wens van onze klant. We zagen de profielen, boren en frezen op maat. Het materiaal wordt vervolgens minutieus verpakt volgens wens van de klant met onder meer onze volautomatische foliewikkelmachine.