Onafhankelijk familiebedrijf

Malve is een onafhankelijk familiebedrijf met meer dan 45 jaar kennis en ervaring in het anodiseren van aluminiumprofielen. In 1972 werd Malve – Meerse Aluminium Verwerking – door  de broers Alfons en Louis Sprangers boven het doopvont gehouden.

Snelle service door 24/24 anodisatie met 3-ploegen-systeem

Sindsdien is het bedrijf alleen maar gegroeid. Zowel in capaciteit als in tewerkstelling. Zo werkten in de beginjaren 8 mensen bij Malve. In 1986 waren dat er al 17. Het was ook in die periode dat we ons bijzonder efficiënt 3-ploegen-stelsel hebben ingevoerd. Zo kunnen we ook nu nog altijd 24/24 aluminium anodiseren. Vandaag met 55 medewerkers. Een sterke troef die maakt dat we onze klanten snel en flexibel kunnen bedienen. 

Vastberaden en vernieuwend de toekomst tegemoet

In 2010 werden we geconfronteerd met een zware brand. Onze fabriekshal werd volledig verwoest. Daar zijn we alleen maar sterker uitgekomen met een nieuwe hightech productielijn en een enorme gedrevenheid van onze mensen om het bedrijf terug op te bouwen. En zo staan we waar we vandaag staan. Sterk en gedreven in onze service naar onze klanten toe. Vastberaden en vernieuwend gaan we de toekomst tegemoet.

Bekijk onze bedrijfsfilm

Flexibiliteit en korte levertermijnen​

Omdat we uitgerust zijn met een hightech machinepark en werken met een 3-ploegen-systeem kunnen we korte levertermijnen hanteren. Onze flexibiliteit, klantgerichtheid en hoge afwerkingsgraad vormen het DNA van Malve. Een duidelijke, open communicatie met onze klanten is onze leidraad.

Kwaliteit gegarandeerd met ons kwaliteitslabel Qualanod

Sedert 2004 krijgen wij jaarlijks de Qualanod licentie toegekend. Qualanod is een toonaangevende internationale organisatie die de kwaliteit van anodisatie van aluminium bewaakt aan de hand van kwaliteitsnormen.

Qualanod is dus een kwaliteitslabel dat strenge eisen en normen oplegt. Zo worden wij regelmatig onaangekondigd gecontroleerd wat betreft het procedé, de procesparameters en aangaande de karakteristieken van de geanodiseerde producten.

Het groene karakter van Malve ​

We dragen duurzaamheid en respect voor ecologie hoog in het vaandel.

Het water – dat we door grondwaterwinning verkrijgen en we bij de anodisatie gebruiken – zuiveren we helemaal zelf. Wij recupereren alle warmte die ontstaat bij de anodisatieprocessen en warmen daarmee de dompelbaden op.

In 2021 gaan wij nog een stapje verder. We starten met de bouw van een windmolen die niet alleen Malve van elektriciteit zal voorzien, maar ook 3200 gezinnen in de omgeving.

Onze mensen: de draaiende spil van Malve​

In ons bedrijf kent iedereen elkaar. De amicale sfeer en de platte structuur creëren een aangename werkplek voor ieder. Onze 55 arbeiders zorgen er elke dag met veel passie en gedrevenheid voor dat we 70 ton aluminium anodiseren. Dankzij onze mensen is Malve geworden wat het vandaag is.